Vibeke Westbye Skofterud

Vibeke Westbye Skofterud

 

Da Vibeke Skofterud fikk sitt internasjonale gjennombrudd i verdenstoppen i langrenn, ble hun betegnet som uredd, nytt stjerneskudd og langrennsverdens nye popstjerne. Hun ble blant annet norsk mester i sprint i 2002, olympisk mester i stafett i 2010 og verdensmester i stafett både i 2005 og 2011. I 2012 vant hun Vasaloppet, og satt ny løyperekord i kvinneklassen. Men for Vibeke hadde medaljen også en bakside. Hun følte ikke at hun greide å innfri verken sine eller andres forventninger, og fikk spise- og personlighetsforstyrrelser, ble asosial og distanserte seg fra omverdenen. Fokuset var ikke lenger på å prestere, men å prøve og bli fin nok til å kunne gå i skidress. Med en sterk vilje nådde hun toppen igjen etter å ha vært mentalt langt nede.

Denne siden fungerer ikke i din nettleser.

For å vise siden kan du oppgradere nettleseren til en nyere versjon, bytte til en annen nettleser (for eksempel Chrome eller Firefox) eller åpne siden på mobiltelefonen eller tablet.

Du kan også kontakte oss på e-post eller telefon for mer informasjon om våre arrangementer eller for å gjøre en direkte booking. Vårt kundesenter er tilgjengelig på telefon 05788 eller e-post kunde@confex.no.