Excel tips og triks

Her finner du nyttig informasjon om Excel

Utnytt Excel bedre

8 av 10 nordmenn sier de ønsker å lære hvordan de utnytter Excel bedre

 

En undersøkelse gjennomført av Confex viser at 8 av 10 norske arbeidstakere ønsker å lære seg mer om Excel. I følge Confex handler dette like mye om stressmestring og motivasjon som et ønske om å lage gode regneark.

Regneark-programmet Excel har vært en av Microsofts største suksesser, og er et av de viktigste arbeidsredskapene på norske arbeidsplasser. Likevel er det få som virkelig kan bruke det og dette fører til mange frustrasjoner.

- Noe av det morsomste vi vet er å lese evalueringsskjemaene etter et kurs i Excel, forteller Hanne Gudbjørgsrud, produktutviklingssjef i Confex. – Det er alltid noen som er nærmest lyriske etter å ha blitt lært snarveier og metoder som sparer arbeidstid. Gudbjørgsrud trekker spesielt frem en bittersøt tilbakemelding fra en markedssjef som fortalte at ”i 7 år har jeg brukt 2 timer hver mandag på kjedelig rutinearbeid som jeg kunne fått unna på 2 minutter! Vet ikke om jeg skal le eller gråte...”

Mange hater Excel

Etter å ha hatt flere tusen deltagere igjennom sine Excelkurs fastslår Confex at det er mange frustrerte brukere der ute.

- Vi har mange kurs i Excel for controllere og økonomiansvarlige, og selv om de som regel har litt moro av å lete etter feil i formler er de også frustrerte av å levere fra seg feil tall. På den måten fungere ofte disse kursene som stressmestring ved at folk får mer kontroll på det de leverer, forteller Gudbjørgsrud.

Det er imidlertid dem som ikke har tall som fagområde, men som bruker Excel til å behandle lister eller presentere analyser som er mest frustrert. For dem er ofte regneark forbundet med kjedelig, vanskelig pliktarbeid

- Noe av det morsomste kurslederne våre vet er å se ”wow-øyeblikket” i ansiktene til de frustrerte sjelene som kommer på kurset Grunnleggende Excel. Det skjer noe når folk plutselig oppdager at det de har hatt som hat-/stressobjekt faktisk er et verktøy som gjør arbeidet veldig mye lettere.

8 av 10 ønsker å lære mer Excel

En undersøkelse Confex gjennomførte i 2011 viste at blant 1000 respondenter var 6 av 10 ikke fornøyd med eget kunnskapsnivå, og nær 85% interessert i å lære mer om Excel.

- Vi gjør mange slike undersøkelser når vi utvikler våre kurs og konferanser, og ved siden av tallene får vi mange kommentarer på at folk ønsker å lære seg Excel skikkelig på grunn av at det gir status på jobben. En blir mer synlig for sjefer og kollegaer når en kan løse problemene folk sliter med i regnearket, avslutter Confex’ sjef for produktutvikling.
Denne siden fungerer ikke i din nettleser.

For å vise siden kan du oppgradere nettleseren til en nyere versjon, bytte til en annen nettleser (for eksempel Chrome eller Firefox) eller åpne siden på mobiltelefonen eller tablet.

Du kan også kontakte oss på e-post eller telefon for mer informasjon om våre arrangementer eller for å gjøre en direkte booking. Vårt kundesenter er tilgjengelig på telefon 05788 eller e-post kunde@confex.no.