• Forhåndsinnspilt

Fra jobbsøker til kompetanseselger - online

Nedbemanning, jobbskifte eller karriereendring? Lær effektive metoder for hvordan du angriper dagens arbeidsmarked på jakt etter ny jobb.

Dette er et forhåndsinnspilt onlinekurs. Du har full tilgang til kurset de første 12 mnd etter at påmeldingen er registrert.

Bilde
 • 1 jul. - 1 jul. (2022)
Om kurset:

KOMMUNIKASJON OG KOMPETANSESALG

Fra jobbsøker til kompetanseselger!

Nå har du muligheten til å tilegne deg kunnskap om hvordan du kan finne de ledige stillingene. Det er ikke lenger stillingsannonser som er hovedkanalen. Mange ledige stillinger blir aldri utlyst. Faktisk så mange som opptil 80 % av ledige stillinger blir besatt gjennom nettverk, tips fra egne medarbeidere, hjemmesider hvor åpne søknader ønskes og av proaktive jobbsøkere. Det nye arbeidsmarkedet er i stor endring, og dette kurset lærer deg fremgangsmåtene for å finne din nye jobb.

Det er mange flinke folk i flyt for tiden. Konkurransen om jobbene er stor. Lær hva som skal til for å skille deg ut! Få de praktiske tipsene for effektive metoder når du jakter på din nye jobb.

For å oppnå den lønnen og godene din kompetanse fortjener, handler det om at du må selge deg selv inn. Kanskje må du bevege deg utenfor din komfortsone, men med nye metoder lærer du hvordan du endrer ditt tankesett fra jobbsøker til kompetanseselger!
 

Fordeler med kurset:

 • Du lærer hvordan du kartlegger din egen kompetanse
 • Få praktiske verktøy for bedre kommunikasjon
 • Du lærer hvor du finner de stillingene som ikke er utlyst
 • Bli en ekspert på LinkedIn
 • Lag en CV som virker
 • Lær hva som skal til for at søknaden blir et salgsbrev

 
Målgruppe:

 • Ansatte som vil utvikle seg i eller utenfor eksisterende arbeidsplass
 • Arbeidsledige eller kommende arbeidsledige
 • Karriererådgivere
 • Veiledere i NAV

Læringsutbytte

 • Økt bevissthet på din totale kompetanse, både formell og uformell
 • Kunnskap om kommunikasjon og salg
 • Innføring i metoder som gjør CV og søknad til effektive salgsbrev
 • Innblikk i ansettelsesmetoder og tips om hvor du finner ikke-utlyste stillinger
 • Intervju- og forhandlingsteknikk
 • Hvordan du blir proff i nettverking og LinkedIn
 • Hva du må vurdere omkring lønn, pensjon og forsikring

 
Slik fungerer det

 • Forhåndsinnspilt onlinekurs med full tilgang for deg i minst 12 måneder*
 • Kurset gjennomføres med en kombinasjon av teori og praksis.
 • Du jobber med praktiske oppgaver knyttet til målet om karriereendring eller ny stilling.
 • Du lærer hvordan du profesjonelt selger kompetansen din, noe som øker sjansen for en relevant jobb.

* Abonnement

 • Dette kurset er abonnementsbasert og de første 12 mnd er forhåndsbetalte.  Deretter kan du beholde kurset som et oppslagsverk med årlig fornyelse.  Les mer i Salgsvilkår og FAQ.

Dette er et samarbeid mellom Confex og Karriereakademiet ved Vigdis Lamberg

Onlinekursets program:

Onlinekursets program:

 

Kurset har 11 leksjoner:

 

1)      Hvorfor endre jobbsøkmetode (30 min)

Vi kan gi deg svaret med en gang:  de færreste jobbene lyses ut! Derfor må

du lære deg metodene som gjør deg i stand til å selge deg selv. Kurset hjelper deg i prosessen fra å være jobbsøker til å bli kompetanseselger.

 

2)      Kompetansekartlegging (2- 5 dager)

Du har hatt ulike roller i livet, både formelle og uformelle. Når du analyserer alle rollene etter vår metode og fyller ut kompetansematrise i denne leksjonen, vil du nok bli overasket over alt du kan. Og du vil oppdage egenskaper du fram til nå ikke har vist fram på din CV. Dette er den leksjonen du vil bruke mest tid på. Kompetansematrisen er selve fundamentet i prosessene du skal igjennom. Bruk den tiden det tar, selv om det tar mange dager.

 

3)      Kompetansesalg (1 dag)

I denne leksjonen lærer du kommunikasjonsteori, om 5-sekundersregelen som vi alle blir offer for når vi leser nettaviser og hvordan du må ta i bruk de samme metodene for å skille deg ut i mengden når du konkurrerer med mange andre flinke folk.

Mottaker av ditt budskap skal få lyst til å intervjue deg! Det du lærer her kan du få nytte av i alle former for salgssituasjoner.

 

4)      Dine suksesshistorier (prosess over tid)

Etter denne leksjonen svarer du IKKE «Eh, jeg har bare gjort jobben min» når du blir spurt om å fortelle en suksesshistorie eller noe du er stolt av.  For – vær du sikker – spørsmålet kommer!  Da gjelder det å være forberedt.  For også DU har suksesshistorier. Her får du en metode som får dem frem.

 

5)      Bli en bedre nettverker (1 dag)

I denne leksjonen lærer du metoder for hvordan du kartlegger det nettverket du allerede har, for det er større enn du tror. Du blir også bevisst på hvordan du utvider nettverket ditt og hvordan du på en smart måte kan nyttiggjøre deg dette, både når du søker nye utfordringer og som et ledd i din kontinuerlige utvikling.

 

6)      Bli proff på LinkedIn (2 dager)

Alle som er i jobb er på LinkedIn, eller bør være der.  Her deles artikler, gode råd, anbefalinger, det genereres leads og forretning, og man leter etter kandidater når stillinger skal fylles.

 

En av Norges ledende ressurser innen LinkedIn, Edgar Valdmanis, har skrevet dette kapittelet og gir deg noen smarte råd til hvordan du lager en proff LinkedIn-profil. Bruk god tid når du fyller ut. Husk: les korrektur.

 

7)      Korteste vei til jobb (2 timer, og like lang tid i forberedelser hver gang du skal ringe en bedrift)

Leksjonen gir deg trinn-for-trinnmetoden for hvordan du går fram når du kontakter et selskap du vil jobbe for som IKKE har utlyst stilling enda. Denne metoden er korteste vei til jobb!

 

8)      CV som virker (2 dager)

Først nå er du klar for å skrive en selgende CV, forutsatt at du har gjennomført de 7 foregående leksjonene. Nå vet du at 5-sekunderregelen setter krav om at du må hekte på leseren allerede på forsiden av CV.  Du får en mal for den optimale CV, men du må skreddersy og endre litt hver gang.  Leksjonen lærer deg hvordan.

 

9)      Søknad= salgsbrev (2 timer)

I denne leksjonen får du oppskriften på en selgende søknad. Glem norsk stil med innledning, hoveddel og avslutning. Slaget står i første avsnitt og du lærer hvordan du gir det optimale etterlatte inntrykk.

 

10)  Intervjuet (2 timer)

Det er en bragd i seg selv å komme på intervju i disse tider, der det er opp til 450 søkere på en stilling. Intervjuet er sannhetens øyeblikk. Slaget står akkurat der. Leksjonen gir deg gode råd i din forberedelse til denne viktige samtalen.

 

11)  Pensjon og forsikring (2 timer)

«Lønn» er mer enn månedslønn. Pensjons- og forsikringsordninger kan utgjøre store verdier og må sees i sammenheng med lønn. I denne leksjonen får du relevante råd fra den erfarne, nøytrale forsikringsrådgiver Helene Miller. Hun lærer deg det du må vite om forsikring og pensjon når du skal forhandle lønn og betingelser.

Badge

Confex er ISO 9001-sertifisert

Du som deltaker får kursbevis fra en ISO 9001-sertifisert bedrift.
Les mer om sertifisering her.

Badge

100% fornøydgaranti

Om du ikke er helt fornøyd etter avsluttet kurs, kan du gå kurset igjen eller delta på et av våre andre populære kurs

Kursholdere

Kursholdere

  Vi jobber med å få Kursholdere på plass. Mer informasjon kommer.
´
Badge

Er dere tre eller flere?

Vi hjelper deg gjerne med et tilpasset tilbud.
Kontakt oss på 

Badge

Bedriftsintern opplæring

Vi kommer gjerne til deg og holder kurs.
Kontakt oss på 

Ofte stilte spørsmål
note

Siri Husby

Prosjektleder

Har du spørsmål?

Kontakt prosjektleder: E-post siri.husby@confex.no eller telefon 938 66 666

Goodie

Vil du utvikle deg som prosjektleder?

Bli trygg på planlegging, organisering og gjennomføring - slik lykkes du med ditt neste prosjekt! Meld deg på vårt online-kurs spesialtilpasset prosjektledere.

Ta meg til kurset!

Denne siden fungerer ikke i din nettleser.

For å vise siden kan du oppgradere nettleseren til en nyere versjon, bytte til en annen nettleser (for eksempel Chrome eller Firefox) eller åpne siden på mobiltelefonen eller tablet.

Du kan også kontakte oss på e-post eller telefon for mer informasjon om våre arrangementer eller for å gjøre en direkte booking. Vårt kundesenter er tilgjengelig på telefon 05788 eller e-post kunde@confex.no.